Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Mercedes EQE SUV - EV Hour

Vi ger oss ut på vägarna i denna helelektriska SUV som lovar upp till 334 mils räckvidd via sitt snabbladdningsbara batteri som kan gå från 10-80 % på cirka 32 minuter.

Audio transcriptions

"Välkomna alla till Gamereactors EV-timme. Låt oss börja med ett roligt faktum.
Det tog nästan två år att vädja till Mercedes att låta dem låna mig en av deras bilar för att granska, så det här är ett ganska monumentalt ögonblick för mig som en recensent. Det här är EQE SUV, 350 4MATIC modellen. Jag har kört den i lite över en vecka och det har varit riktigt intressant att se vad allt ståhej handlar om, för om det finns en sak, en aspekt med Mercedes elbilar är att det är mycket ståhej. De är ledande på ett antal olika sätt och, ja, låt oss se vad som är vad. Nu kör vi! Okej, låt oss ta några prestandasiffror. 292 hästkrafter, upp till 568 kilometers räckvidd från batteriet på 90 kilowatt, 170 kilowatts laddning, 12,8 tums OLED-masterpanel tillsammans med en 12,3 tums skärm framför dig, och allt detta använder det välkända MBUX OS system. Hela Mercedes-upplevelsen börjar och slutar i stort sett här i kupén, i förarsätet."

"Och jag måste säga att det är en imponerande hytt. Det är den verkligen.
Jag bör genast säga att just den här modellen som jag har här inte har hyperskärmen. Jag vet inte om du är medveten om detta, men vissa Mercedes-modeller kommer med detta hyperskärm och i huvudsak bara klär hela instrumentbrädan här i en stor OLED-panel, vilket ger några ganska fantastiska bilder och segment som jag har sett på nätet, så jag kan inte vänta med att testa det i framtiden. Men det jag har här är en konventionell men riktigt funktionell huvudskärm här, som har sömlös Apple CarPlay och Android Auto och har också sin egen mängd olika appar, så det fungerar också som ett eget system."

"Det betyder att jag får SatNav, jag får alla appar som jag kan tänkas vilja ha, som Spotify, Apple Music, YouTube Web. Jag säger det igen, Jag är ganska mycket väl tillgodosedd oavsett vad jag vill, men å andra sidan finns det också sömlös Apple CarPlay, som tar upp halva skärmen, lämnar den nedre halvan till några centrala funktioner, som jag tror fungerar mycket bra tillsammans med en rad knappar här, vilket gör att du kommer dit du vill snabbare."

"Det kombineras med den här centrala kommandobildskärmen här, som också visar mig allt jag behöver veta utan krångel. Den är verkligen, för mig, det bättre systemet som jag har provat över en brett utbud av EV-märken hittills, och när folk säger att Mercedes verkligen har knäckt OS-koden med den här MBUX-grejen, de har rätt. Det fungerar verkligen. Det är en SUV."

"Jag menar, det står ju i namnet, men den är inte alls så hög som många konkurrenter, och inte heller lika stor. Det delar många många likheter med den vanliga EQE sedan, men med ett ännu kortare avstånd mellan axlarna. Den är inte liten i sig, men förmodligen mindre än man skulle kunna tro. Den ser kompakt ut, vindtunnelliknande och effektiv. Man skulle kunna säga att den inte är lika spännande som en X-Peng G9 eller BMW iX, eller till och med de nytillkomna bilarna på marknaden, men den har ett klassiskt utseende, som säkert kommer att tilltala en bredare publikbas, och när min flickvän och hennes mamma tog en titt på det mycket kort, sa de omedelbart, det är en fin bil. Jag tror att det betyder något."

"Detsamma kan sägas om baksätet, som är otroligt rymligt och otroligt bekvämt. Jag har egentligen inte upplevt någon säten som den här. Det är inte det att det är rymligare än andra highline SUV elbilar på marknaden, men det är bara något med hur Mercedes gör interiörer som gör just det här utrymmet väldigt betryggande, säkert och trevligt."

"Det är svårt att sätta ord på, och det tog mig ett par försök att liksom öppna dörren och sätta mig ner. Kanske är det sätena, de är mycket, mycket bekväma, skulle jag säga, och det är också bara den här är inte kompakt. Den är inte för stor så att det nästan känns som om man är försvinner i utrymmet. Det är något mittemellan. Kanske Mercedes spikar inte detta i större eller mindre storlekar, men de gör det här. Så om du vill ha en stuga, som bara är överlag mycket snygg, ja, det här kan vara det, för att vara ärlig mot dig. Så du kanske undrar, varför är det så dyrt? Speciellt om det är en mellanmodell och inte en av de högre EQS-modellerna. Tja, en anledning är kanske byggkvaliteten. Nu, det är något som människor hark på, till exempel Tesla mycket, säger det när det kommer till kritan, de bara inte bygger sina bilar till samma perfekta standard som vi kan förvänta oss från de gamla klassiska tyskarna. Och det kan ligga en viss sanning i det, för varje enskild panel känns otroligt avsiktlig."

"Allt är väl sammansatt och känns bara sammanhängande och bidrar till en perfekt helhet. Något så enkelt som som just det här ljudet, att öppna och stänga dörren, är tillfredsställande, och man kan känna den kvaliteten."

"Så du kanske inte kan se omedelbart vad det är som du är betalar extra för, men det betyder inte att det inte är det där. Jag måste säga att den kör väldigt bra också, oavsett om du är på en wooshy motorväg går 120 eller i de grova grejerna, som jag är i typ av just nu. Den har den bästa AI-assistenten som hjälper till att köra som jag någonsin har upplevt i någon bil. Den har också, tycker jag, en ganska stor bagageutrymme, 520 liter, för den mer sportiga, tajtare linjer som den här är ute efter. Och även om den inte är lika stabil i hörnen, kanske på grund av dess höga körhöjd, Jag gillar den för allmän körning."

"Och jag tror att när folk säger att Mercedes-bilar i allmänhet kör bra, ja då skulle jag vara benägen att hålla med, baserat på mina erfarenheter av den här. Det är inte en sportig gepard, men den fungerar, och den fungerar bra. Efter att nu ha kört Mercedes EQE SUV i ungefär en vecka, är det mycket lätt att säga att Mercedes förmodligen har skapat en mycket effektiv EV-lineup i allmänhet, och det är också mycket lätt att se varför det resonerar så bra med den allmänna bilköpande allmänheten."

"Det är ett otroligt väl avrundat fordon, överlag, levererar räckvidd, laddningshastighet, körkomfort och lite terrängspänning och även det allmänna utrymmet i baksätet, utrymme fram, säteskvalitet och prylar inuti. Igen.., mycket väl avrundad. Är det den mest spännande bilen som jag har kört under de senaste senaste åren? Förmodligen inte, men återigen, det är förmodligen den som träffar flest toner, och träffar dem bra. Så, det är väldigt mycket en rekommendation. Oavsett om det är en rekommendation bredvid några av de andra elbilarna som Mercedes tillverkar, ja, Jag måste utforska det sortimentet ytterligare för att ta reda på det."

"Men för nu, dubbla tummar upp. Det är ganska bra, kanske till och med bättre än så. Vi ses på nästa."

EV Hour

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler