Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

GRTV News - PlayStation utser två nya co-CEOs

Herman Hulst och Hideaki Nishino har anlitats för att leda företaget i framtiden.

Audio transcriptions

"Hej alla och välkomna tillbaka till ett nytt avsnitt av GRTV News. Idag kommer jag att vara prata lite om PlayStation. Det har varit några olika intressanta bitar av information som har kommit fram i ljuset på sistone, inklusive den fullständiga, ska vi säga tillkännagivandet, vi visste redan att det existerade, men tillkännagivandet av Assassin's Creed Shadows. Men vi kommer att prata om det förmodligen på torsdag eftersom det finns en stor avslöjande för det i morgon eftermiddag. Så istället kommer vi idag att prata om PlayStation eftersom efter Jim Ryans avgång, som jag tror officiellt lämnade Sony Interactive Entertainment och typ av PlayStation, rollen som PlayStation VD tillbaka i, eller tillbaka i slutet av i slutet av april när det nya räkenskapsåret, eller i slutet av, när det senaste räkenskapsåret slutade, PlayStation har nu letat efter en ny VD. Och de har kommit fram till en lösning och det är att de ska dela upp rollen mellan två personer. Det är inget vi har sett förut, det är inte som helt okänt, det har hänt i olika situationer tidigare, men ja, det kommer att bli ett par intressanta namn som kommer att tas över rollen att driva PlayStation i framtiden. Så ja, PlayStation tillkännager intressanta nya ledare, Killzone- och Horizon Zero Dawn-skaparen Herman Holst får en befordran tillsammans med och Sony-veteranen Hideaki Nishino. I september förra året bekräftade Jim Ryan att han skulle gå i pension som VD för Sony Interactive Entertainment den 31 mars. Detta har lett till att Hiroki Toki som tillfällig VD för SIE under de senaste sex veckorna, men det japanska företaget har till slut hittat lämpliga ersättare. Ja, det är ersättare i plural, för Sony avslöjar att Herman Holst och Hideaki Nishino kommer att ersätta Ryan som co-CEO den 1 juni. Några av er kanske har hört talas om Herman Holst eller åtminstone sett honom i ett PlayStation-fall eller i en intervju."

"Han är chef för PlayStation Studios just nu och var en av grundarna av Horizon Zero Dawn och Killzone-utvecklaren Guerrilla Games. Nishino-san är också en veteran på Sony, men har varit mer bakom kulisserna. Detta kommer uppenbarligen att vara fallet även i framtiden.
Jag säger det för att de kommer att ha olika ansvarsområden. Holst kommer att vara VD för SIE:s studioaffärsgrupp, som omfattar PlayStation Studios, Bungie och PlayStation Productions. Den sista delen innebär att han även kommer att ansvara för kommande filmer, TV-serier och serier och liknande som baseras på PlayStations varumärken. Under tiden kommer Nishino-san att vara VD för PlayStation Platform Business Group. I grund och botten kommer han att övervaka allt som inte är kopplat till mjukvarutillverkning. Han har istället hand om SIE:s teknik och produkter, tjänster och plattformsupplevelse, samtidigt som han också tar hand om tredjepartsutgivare, utvecklare relationer med utvecklare, marknadsföring av hårdvara och liknande. Tiden får utvisa om det är en bra lösning för att ha en spelare och före detta spelutvecklare som leder underhållningsdelen av PlayStation och någon annan tar hand om de andra sakerna. Tror du att det här kommer att leda till ett bättre PlayStation?
Och det är Herman Holst."

"Det ska bli intressant. Självklart är det mycket press på folk att komma in och och ta över rollen som ledare för ett stort företag som PlayStation. Men det har varit, du vet Jim Ryans tid som PlayStation-chef blev i slutet av tiden lite av en lite fläckig på ett sätt. Han lade mycket fokus på saker som inte riktigt har betalat sig i ett konsumenttänk på många sätt, eller som inte riktigt har landat hos konsumenterna. Det finns en enorm fokus mot direktservice. Och ja, det gav oss ett spel som Helldivers 2. Men det finns massor av olika live service-projekt som har varit på gång som till synes inte redan har, har redan misslyckats, ska vi säga, som Last of Us multiplayer-projektet som sen dess har lagts ner av Naughty Dog. Så ja, Jim Ryan tog till slut över företaget på ett sätt som kändes, tror jag, var lite sent till festen på ett sätt, eller hur?
Live-tjänstmodellen och Battle Royale-grejen blomstrade verkligen. Sedan PlayStation att vi skulle göra det. Och de började göra det för ett par år sedan."

"sent när folk började, och vi började se dessa projekt när folk började få uttråkade av dem. Så vi får se om Holst och Nishino kommer att kunna.., du vet, leda företaget i en annan riktning på ett bättre sätt. Jag tror inte att PlayStation är oroliga alls nuförtiden, med tanke på de senaste situationerna som Xbox har har ställts inför. Jag tror att PlayStation är ganska bekväma med hur de arbetar."

"företag, du vet, liknar Nintendo på många sätt. De gör sin grej, de gör sin grej väldigt bra, och det är, de är ganska nöjda med det. Så, men igen, kanske att det är något som kommer att förändras i framtiden. Men vi får se i framtiden. Det är den 1 juni som dessa två kliver in i rollen. Förvänta dig inte att se en påverkan den 2 juni. Det här är något som är, du vet, de förväntas vara här under hela lång tid. Så vi kommer förmodligen att börja se effekterna av vad de gör på Sony och PlayStation månader, år framåt i tiden. Men ja, annars, låt oss veta vad du tycker. Tycker du att Holst och Nishino är rätt val för jobbet? Berätta för oss i kommentarerna nedan. Annars återkommer jag i morgon med ett nytt GRT News. Igen, kommer förmodligen inte att vara Assassin's Creed Shadows. Vi sparar det till torsdag morgon. Men ja, vi kommer att prata om något utan tvekan lika intressant. Tills dess tackar vi dock för att ni tittade och vi ses nästa gång. Ta hand om er, allihop."

GRTV News

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler