Svenska
Gamereactor
Videos
Hades II
HQ

Hades II - Förhandsvisning av video

Vi har hackat, skurit och krossat i Supergiants nya roguelike.

Audio transcriptions

"Hades, Supergiant Games magnum opus är ett spel som är så älskat av fans av roguelikes att det för många det är synonymt med genren och de höjder den kan nå. Krav på en DLC eller uppföljare staplades upp så snart eftertexterna rullade för många. Den enda frågan för Supergiant efter att ha levererat ett sådant fantastiskt spel var vad de skulle göra nu? Det visar sig att svaret är ner. Paus, vänta, jag menar det i den mest bokstavliga bemärkelsen som snarare än att klättra upp och ut ur Hades den här gången slåss vi från de glömda fälten i Erebus hela vägen ner och tillbaka in i underjordens djup efter tidens titan Cronos tar över Hades rike och för återigen krig mot Olympus. Borta är det blodiga, grandiosa och märkligt välkomnande Hades hus tillsammans med de flesta av de karaktärer vi höll kära från det första spelet. Den kaxige Zagreus är för närvarande MIA och därför faller det på hans syster, prinsessan av mörker Melanoe att ta ner titanen. I stället för att agera som den upproriska ungdom vi är i det första Hades, olydnad men aldrig riktigt förräderi vår far i sökandet efter vår mor, är vi i Hades II kastade in i frontlinjen i ett krig som hotar själva himlarna. Det är en enorm förändring i termer av vad som är på spel och i mindre skickliga händer kunde det ha känts otroligt omskakande. Det finns en koppling mellan Hades och dess uppföljare men det känns hela tiden avsiktligt, från de nakna grunderna atmosfären i ert läger vid vägkorsningen till de nya skildringarna av gudarna och gudinnorna när de förbereder sig för krig. Som ett långvarigt fan av det första spelet kunde jag inte låta bli att känna lite modfälld och längtade efter den fridfulla, jublande atmosfären i det första spelet."

"Supergiant har gjort ett bra jobb här med att få den nya miljön att kännas annorlunda utan att se främmande. Precis som sin föregångare transporterar Hades II dig omedelbart till och fördjupar dig i en märklig, farlig plats som fortfarande är så vacker och full av djupa, intressanta karaktärer som att man inte kan låta bli att vilja tillbringa tid där. Förlåt mig för att jag babblar på om berättelsen och inställning så mycket men det är här de mest anmärkningsvärda förändringarna i Hades II är. Spelet wise Supergiants solida guldformel skiner ännu en gång. Snabba strider som kretsar kring hackning, slashing och dashing är precis lika flytande och roligt att spela som det är i det ursprungliga Hades."

"Dina vanliga attacker, specialerbjudanden och kast kan alla förstärkas med olika uppgraderingar, de De allra flesta kommer från gudarna uppe på Mount Olympus. Hestia, Selene och Apollo är bara några av de nya ansikten som gör sin närvaro känd den här gången, komplett med nya och underbara handritade mönster. Dessa nya fördelar och de nya vapen du kan använda skakar om Melanoes strid i jämförelse med Zagreus stridsstilar, men den största skillnaden är förändring du kommer att märka i striderna är att en sekundär resurs som du använder för att starkare, speciella och vanliga attacker. Som både häxa och gudinna har Melanoe många knep i rockärmen och därmed är hennes alternativ lite mer varierade. I stället för att hennes kast bara är en projektil som sticker in i och dyker upp ur fiender, kan Melanoe fånga fiender i ett brett effektområde innan han spränger dem för stor skada om du håller knappen intryckt."

"Det finns några andra mindre justeringar också, som tillägget av silkesrustning som du kan plocka upp, ger din hälsa en extra boost om det behövs, samt en extra effekt som varar lika länge som som din extra hälsa gör. Utanför strid har Hades 2 trappat upp sitt spel när det gäller till resursinsamling. I stället för att bara ge sig ut med fiskespöet i djupet av havet helvetet varje gång, kan Melanoe utrusta sig med en hacka för att bryta silver, en tablett som kan föra borttappade skuggor tillbaka till lägret, en spade för att gräva efter blommor och naturligtvis den pålitliga fiskespö också. Vid den stora häxgrytan framför Hecate vid vägskälet kan du uppgradera ditt läger, lägga till extra resurser längs din uppgift och föra berättelsen vidare med hjälp av resurserna du plockar upp med varje föremål du utrustar. Det enda problemet är att du bara får att ta med sig ett föremål ut på varje runda, så om du upptäcker lite silver och du bara har har med dig din spade, då har du otur."

"Hittills skulle jag säga att jag har haft svårt att säga om Hades 2 erbjuder mer eller mindre av en utmaning än det första spelet. I vissa avseenden är det svårare. Du får bara en dödsutmaning till exempel, eller två om man utrustar sig med en viss minnessak. Din hälsa börjar mycket lägre och sätten att återställa det har till stor del blivit nerfed av saker och ting. Å andra sidan hand känns Melanoe själv en aning starkare än Zagreus i vad hon får i sin grundläggande kit. Förmågan att snärja fiender är mycket stark och kan ta dig ur trängda lägen ganska lätt. Det känns också som att det kommer att ta mer tid att fylla i din uppgraderingsgrenar också, eftersom du till skillnad från i Mirror of Loss från det första spelet inte kan alltid gå raka vägen till den färdighet du vill ha. Vissa är dolda tills du uppgraderar deras intilliggande kort och du kommer snabbt att upptäcka att du behöver spara aska från flera körningar bara för en uppgradering."

"När det gäller den ljudmässiga och visuella upplevelsen är Hades 2 en otrolig fest för ögonen och öron. Det finns en låt i den andra zonen som snabbt kommer att bli en del av min vanliga lyssningsspellista när den blir tillgänglig, och annars är den allmänna musiken du hör medan krossar din väg genom fiender är i stort sett också bra. Karaktärer och deras design en gång är fyllda med personlighet. Vissa är exakt som jag föreställer mig deras motsvarighet i den grekiska myten medan andra har gått i en annan men ändå visuellt tilltalande riktning. Och av naturligtvis skulle dessa karaktärer vara små utan det fantastiska röstskådespeleriet som Supergiant är välkänt för vid det här laget."

"Hades 2, till skillnad från sin föregångare, har en otrolig press på sin lansering, till och med i tidig åtkomst. Fyra år efter att det första spelet släpptes hoppas de flesta på en ganska komplett upplevelse direkt från start. Och jag måste säga att Supergiant har gjort en imponerande jobb med att sätta ut ett spel som fortfarande har några vägar att gå men på inget sätt känns som en björntjänst till originalet. Det finns vissa saker som du kommer att upptäcka saknas. Karaktärsporträtt är inte alla där till exempel, men å andra sidan har en stor mängd arbete gjorts gjort för att skapa en upplevelse som ändå utstrålar excellens."

"Precis som Melanoe är för Zagreus är Hades 2 en värdig efterträdare till originalspelet så här långt. Det handlingen har tagit stora kliv framåt, och även om vissa kanske kritiserar spelformeln för att till stor del liknar det som kom tidigare, när du är på en vinnare, kan det bara vara bäst att inte avvika från den, även om den ännu inte är klar. Hades 2 är fortfarande ett utmärkt sätt att slå ihjäl tid."

Förtittar

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler