Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Redax Ritar: Pikachu

Mega Man, Mario, Sonic, Link, Crash och Lara Croft... Vi har varit enträget aktiva i ritarstugan den gångna månaden här på redaktionen och nu är det alltså dags för självaste Pokémon-galjonsfiguren...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tidigare delar ur denna artikelserie:
Redax Ritar: Super Mario
Redax Ritar: Sonic the Hedgehog
Redax Ritar: Lara Croft
Redax Ritar: Crash Bandicoot
Redax Ritar: Mega Man
Redax Ritar: Link

Redax Ritar: Pikachu

Henric Pettersson om sin Pikachu:
Detta går inte att ta fel på, ju. Det är precis så här Pikachu ska se ut och ingen, ja, jag säger ingen (!), kan överträffa mig den här gången. Han är bra fin, den där Pikachu. Och jag har gjort honom rättvisa till 100%.

Redax Ritar: Pikachu
Detta är en annons:

Marie Liljegren om sin Pikachu:
När min gamla mosters man Georgeos som kommer från en ö i Grekland en gång skulle beskriva ett marsvin så sa han Musgris. Och det är ett ord som faktiskt stämmer in rätt bra på min Pikachu. Min Pikachu ser ut som någon som blev utslängd och portad hos Viktväktarna för han tog med nybakad Calzone till mötena, lite som om han svalt en basketboll eller bara är riktigt gammal och inte fått bajsa på ett par tre veckor. Annars är jag nöjd, han är gul och det var ju rätt. Han har också en djup navel som luktar prutt men vet inte om det stämmer på den riktiga Musgrisen. Tänkte måla hans svans underifrån men ångrade mig så nu ser det ut som en påbörjan till en mikropenis, och det är baksidan av att måla med tuschpenna utan suddgum. Nu är dock min gula penna slut så kräver till nästa gång en icke-gul figur! Eller löneförhöjning i form av staffli och kritor och lyxiga färgpennor som en konstnär sig bör ha i sin ägo!

Redax Ritar: Pikachu

André Lamartine om sin Pikachu:
Det fanns ingen större Pokémon-nörd på skolgården eller grannskap när Pokémon-febern väl drog över Sverige än undertecknad. Ingen! Jag var en sådan Poké-fantast att jag tecknade mina egna fickmonster och spelkort (som såklart var helt ospelbara) på min fritid. Av alla spel jag någonsin har haft nöjet att spela är den första monstergenerationen det som kanske ligger färskast i mitt minne och denna lilla maskot är nog den figur jag har tecknat mest under min barndom. Länge leve vår elektriske överherre!

Redax Ritar: Pikachu
Detta är en annons:

Olof Westerberg om sin Pikachu
Jag tänkte att det skulle bli ett sött och gulligt fickmonster. Jag hade inga andra intentioner. Ändå blev min Pokémon en sån som står utanför ICA och frågar om man inte vill "följa med in på en tvärgata och Pikachu lite".

Redax Ritar: Pikachu

Marcus Persson om sin Pikachu:
Aldrig spelat ett Pokemon-spel i hela mitt långa gubbliv. Men blev ändå rätt nöjd med min el-råtta. Även om jag saknade gul färg att kladda med. Lite chunky-monkey varning på  honom dock. Men men. Så får det bli.

Redax Ritar: Pikachu

Patrik Severin om sin Pikachu:
Min ful-Pikachu, liknar mer en knasig Ditto som inte lyckats helt med sin förvandling och blivit lite väl sladdrig i formen.

Redax Ritar: Pikachu

Johan Mackegård om sin Pikachu:
Trots att just Pikachu aldrig har tillhört min personliga topplista av fickmonster så skulle jag ljuga om jag påstod att den statiska lilla råttan inte har satt sina spår även i mig. Pokemon Silver var nämligen det första konsolspelet jag någonsin ägde och med ett par hundra timmar spenderade även i Pokemon Emerald så trodde jag på förhand att min expertis i ämnet var självklar. Men efter att ha tvingat på den stackarn ett par pyttesmå ankfötter, händer som bara kan ha tillhört Bart Simpson samt en nos som för tankarna till en nyfimpad cigarr, så får jag medge att min självsäkerhet kanske inte riktigt bottnade i verkligheten. Vad ska en Pikachu ens ha för färg på ögonen? Inte fan är det blå i alla fall. Jag är dock ganska nöjd. Färgerna matchar för det mesta originalet och den jäveln ser ju åtminstone ganska glad ut. Och det är jag också.

Redax Ritar: Pikachu

Niclas Wallin om sin Pikachu:
Min relation till Pokémon är ganska så obefintlig egentligen. Hade några kort i mellanstadiet och spelade lite Pokémon Go när det kom, så jag kan grunderna åtminstone. Pikachu är ju dock näst intill omöjlig att missa. Denna otroligt ikoniska, lite knubbiga och framförallt bedårande figur som påminner en del om en ekorre kan man inte rimligtvis ha undgått i sitt liv. Teckningen är jag ändå rätt nöjd med i slutändan. Minus de hiskeligt fula fötterna jag fick till så är jag rätt säker på att det är just så här Pikachu ser ut. 

Redax Ritar: Pikachu

Måns Lindman om sin Pikachu:
Välkommen till Gamereactor sa chefredaktören. Rita Pikachu fritt ur minnet sa han. Kom igen, det blir kul sa han. Nu hade jag visserligen högsta betyg i bild en gång i tiden, när det begav sig men det var bokstavligen i samma tidsålder som Call of Duty: Cold War utspelar sig. Vi snackar alltså Ronald Reagan och Gorbatjov. Tjernobyl. En tid då jag lirade Out Run och Bubble Bobble på arkad. Sedan dess har jag knappt plockat upp en fysisk penna, än mindre ritat något. Och definitivt aldrig en Nintendo-figur, även om jag förstås sett den tusentals gånger.  Vad är egentligen en Pikachu? Spontant tänker jag korsning mellan katt, kanin och ekorre? Har han byxor? Han? Hon? Hen? Gul vet jag i alla fall och en blixt till svans. Prickar eller inte prickar, det är frågan. Hår? Förmodligen! Vad har en Pichachu för personlighet och sinnesstämning? Jag skulle säga, lite dumsnäll. Definitivt glad. Jag tar helt klart det här på alldeles för stort allvar. Hyfsat nöjd ändå. Så här efteråt. Trots ringrostigt skakiga linjer. Och skuggarbete döljer alltid de värsta skavankerna. Ser kanske lite arg ut men det hade jag nog också gjort om jag såg ut som en korsning mellan en tysk förbundskansler med en vattenskalle som på något otäckt vis sitter ihop med armarna och monsterkaninen i Donnie Darko. Pikachu har i alla fall ett väldefinierat tvåpack. Det är något. Så här i Instagramtider. 

Redax Ritar: Pikachu

Johan Vahlström om sin Pikachu:
Här är han, åskmusen, den överskattade maskoten för Pokémon-serien. Valde att gå tillbaka till den tjocka Pikachu tillsammans med Surprised Pikachu. En blandning av klassiskt och nytt. Mitt intresse i serien började redan 1999, så lite kunskap har jag om hur han ser ut. Sen att det inte förs över när jag ritar är en annan sak.

Redax Ritar: Pikachu

Joakim Sjögren om sin Pikachu:
Ja det här blev inget vidare. Vad som skulle bli en gullig hamster med en blixt i baken blev istället John Goodman utklädd till ett marsvin samtidigt som han får orgasm. Vågat och konstnärligt, absolut, men inte i närheten av Game Freaks originaldesign.

Redax Ritar: Pikachu

Jonas Mäki om sin Pikachu:
"Hur svårt kan det vara att rita en elektrisk sork", tänkte jag för mig själv, och satte igång. Pikachu har jag i hyfsat fräscht minne tack vare flitigt spelande av just Pokémon, år ut och år in, tänkte jag. Efter att jag ritat är jag nu osäker på om det inte är en slembobba från Zelda II jag gjort, och jag är osäker på om det är hans röda kinder eller knytnävar jag tecknat samt varför en upp-och-nedvänd McDonalds-logga fick bli trut.

Redax Ritar: Pikachu

Petter Hegevall om sin Pikachu:
Det har blivit plågsamt uppenbart nu under dessa tecknar-sessioner att jag kanske blottar mitt sotsvarta hjärta lite för mycket när jag ur minnet försöker rita dessa ikoniska spelfigurer, för de ser ju alla ut som de går på a-kassa, röker osannolika mängder cigg och älskar Lapin Kulta. Jag borde skämmas.

Redax Ritar: Pikachu

Adam Holmberg om sin Pikachu:
Kan ha blandat ihop Pikachu och Danny DeVito, tror jag?

Tidigare delar ur denna artikelserie:
Redax Ritar: Super Mario
Redax Ritar: Sonic the Hedgehog
Redax Ritar: Lara Croft
Redax Ritar: Crash Bandicoot
Redax Ritar: Mega Man
Redax Ritar: LinkLoading next content