Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Redax Ritar: Solid Snake

Efter att ha försökt oss på att avbilda Mega Man, Crash, Lara, Mario, Kratos, Pikachu och många fler är det dags för Kojimas superspion...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I egenskap av chefredaktör känner jag att det är dags att förtydliga vad vi pysslar med här, trots att det för egen del känns känts rätt uppenbart från start. Detta eftersom två användare bannades för sina oförskämda och ettrigt tykna kommentarer i och med publiceringen av förra artikeln i denna serie. Detta är en kul grej, bara. Ett sätt för oss på Gamereactor att skämma ut oss lite, lite extra mycket. Och det handlar enbart om första-försök, ritade ur minnet, utan tillåtelse att tjuvkika, skissa eller sudda. Detta är våra tappra fersta-försök att rita Hideo Kojimas superspion ur minnet, och vi är naturligtvis vare sig konstnärer eller illustratörer.

Tidigare delar ur denna artikelserie:
Redax Ritar: Super Mario
Redax Ritar: Sonic the Hedgehog
Redax Ritar: Lara Croft
Redax Ritar: Crash Bandicoot
Redax Ritar: Mega Man
Redax Ritar: Link
Redax Ritar: Pikachu
Redax Ritar: Kratos

Redax Ritar: Solid Snake

Olof Westerberg om sin Solid Snake:
Jag har faktiskt aldrig spelat ett Metal Gear från start till mål, men minns ack så väl hur eldigt het Snake var i fyran. Min bild råkade därför bli en Solid Snake som gör skäl för sitt namn och charmar allt från småskurkar till terrorister med sin kittlande mustasch, sedvanliga blöjkostym och trendiga bandana.

Detta är en annons:
Redax Ritar: Solid Snake

Joakim Sjögren:
Med risk för att begå speljournalistisk självmord med detta uttalande, men jag har faktiskt aldrig förstått storheten i Metal Gear-spelen. Visst, jag kan tycka att vissa idéer varit coola och att man haft en bra designtänk genom hela serien, men jag har aldrig funnit det speciellt roligt att spela som någon av Hideo Kojimas invecklade spion-karaktärer. Av den anledningen är mitt minne, som ni säkert kan förstå, inte det bästa när det kommer till att porträttera allas vår Solid Snake, och denna uppgift har således varit väldigt svår för min egen del. Jag kom visserligen ihåg att den kamouflerade action-hunken tycker om att smyga runt i lådor vilket fick mig att göra en "fulig" och gömma bristen av detaljer i wellpapp och flyttejp.  Fegt? Absolut. Men jag tippar att ni är mer upprörda över att jag inte tycker om Metal Gear framför att min Snake gömmer sig i en kartong.

Redax Ritar: Solid Snake

Jonas Mäki:
Rita Solid Snake var uppdraget. Jag ritade en indian, tror jag, och känner mig väl rätt nöjd med det faktiskt.

Detta är en annons:
Redax Ritar: Solid Snake

Johan Vahlström:
Här är han, mannen jag kallar Solid Snek. Good Snek. Är faktiskt hyfsat nöjd med den här. Trots att det ser ut som en ung Björn Borg med ögonlapp. Jag lyckas alltid av någon anledning glömma att rita ögonbryn och öron på mina bilder. Nu fick det vara med, så... förbättring?

Redax Ritar: Solid Snake

Marcus Persson:
Solid Snake. Ok. Stenhård, kedjerökande, skitnödig muskel-tönt som knaprar sten till frukost. Eventuellt mer Rambo än Kojimas ikoniska spion-snubbe. Men så får det bli.

Redax Ritar: Solid Snake

Adam Holmberg:
"Push the select button!"

Redax Ritar: Solid Snake

Johan Mackegård:
Solid Snake alltså. Kul! Det första jag tänker på är den karaktäristiska ögonlappen. Den blir lätt. Check! Sedan har vi bandanan. Check! Det här går ju bra! Mer då? Skägg? Har han skägg? Big Boss har ju ett stadigt helskägg så grabben Snake borde ju vara utrustad med en liten kalufs i ansiktet i alla fall. Så får det bli, check! Han är ju spion så han borde ju smyga runt i någon grå militärlokal på ett häftigt sätt, som ju spioner gör. Dessutom måste
han ju vara lite framåtlutat för att hålla sig inkognito, men med sin ljuddämpade spionpuffra i högsta hugg, utifall att någon stackars vakt skulle få vittring. Han är alltid redo, den där Snake. Check, check och check. Resultatet är en man som uppenbarligen vet exakt vad han gör och vars dödliga instinkter med enkelhet kan smyga i cirklar runt både Batman, Agent 47 och Liam Neeson. Nej nu är det färdigsnackat, jag måste smyga vidare!

Redax Ritar: Solid Snake

Niclas Wallin:
Jag har spelat lite grann av Metal Gear Solid 5 och det var några år sedan. Ingen favorit för min del. De tidigare delarna har jag inte spelat en sekund av. Kanske jag borde göra då det verkar vara bättre spel. Hursomhelst, min Solid Snake är därmed väldigt, väldigt löst baserad på hur han såg ut i femman och egentligen minns jag bara att han hade ögonlapp och skägg. Så det blev en skäggig Snake med orimligt kraftigt käkparti och något ostrukturerad frisyr. Inte mitt allra bästa verk. 

Redax Ritar: Solid Snake

Patrik Severin:
Solid Snake tittar upp ur en låda. Metal Gear har förmodligen aldrig varit lika viktigt som Splinter Cell för mig men jag skulle ljuga om jag inte blivit underhållen av spelen. Min favorit är helt klart del fem spelmässigt som bjöd på ett mycket polerat smygspel i Open World. Det är så mycket som klickar i det äventyret även om det tyvärr ser ut att vara det sista med Kojima. Även om själva berättelsen och andra aspekter varit starkare i tidigare spel så fanns det något roande med att få fria tyglar. Lådorna protagonisten gömmer sig i är ikoniska och blev därför något jag ritade ur minnet. 

Redax Ritar: Solid Snake

André Lamartine:
Ja, det här gick ju inget vidare. Jag hade ju föreställt mig en ormätande mördarmaskin som bara osar stealthmord och erotik. Istället blev det en cancersjuk Ted Danson med en dödslängtan. Jag kanske skulle ha ritat honom i en kartonglåda istället.

Redax Ritar: Solid Snake

Måns Lindman:
Det är väl nu man ska vara som bäst. Med så många år tillbringade med Snake men samtidigt, hur fan ser karln ut egentligen? Resultatet hyfsat ändå. Inte fullt så hård och väderbiten kanske. Mer mellan två jobb än legosoldat. Dock solid hockeyfrilla och intensiv blick, och V-ringat går alltid hem hos det motsatta könet. Det här en kille som har suttit. Han har smugglat en del i sina dagar, i synnerhet billiga cigarretter utan filter. Bor fortfarande hemma hos morsan och dricker alldeles för mycket. Spottar aldrig i glaset när det vankas tequilarace. Han köpte en gång en papegoja just for the lulz men den dog av alkoholförgiftning. Blev alltid vald sist i gympan på grund av sin kraftigt nedsatta syn. 

Redax Ritar: Solid Snake

Marie Liljegren:
Min Solid Snake ser ut som skäggiga damen. Lite som " Yo, Barbro du behöver raka dig, jag ser din två dagars skäggstubb". Fast med en kraftig hockyfrilla. Jag är nästan helt säker på att Snake hade en hockyfrilla. Vad jag däremot är helt säker på är att han bar ett svettband runt sitt vackra självfall precis som Karate Kid. Dock är jag osäker på läppglanset, men de får hans läppar att se kyssäkta ut och det är viktigt när man ålar runt i byggnader för man vet ju aldrig om man ålar förbi "Mister Right". Målade även herr Snake i hans mest använda kostym så ingen ska ta miste vem jag målat. Bättre ta det säkra före det osäkra. Jag är nöjd med min androgyna Snake, hans känns helt rätt 2021.

Redax Ritar: Solid Snake

Henric Pettersson:
Jag vet inte riktigt om det från början var tanken att få Snake att se ut som en Funko pop-figur, men nu råkade det bli så. Men det är kanske inte så pjåkigt det heller... Att göra något nytt rent konstmässigt. Som vanligt är jag extremt nöjd med min insats. Toppa detta hörrni!

Redax Ritar: Solid Snake

Petter Hegevall:
Kratos, Solid Snake... Dessa "mörka" hjältar passar mig och min skruvat sotsvarta tecknarstil bättre än gullipluttisnutt-Mario och Pikachu, turligt nog. Och även om Snakes näsa blev både stor och asymmetriskt hemsk, är jag nöjd. Mitt minne svek mig en smula rörande skägget men annars ser det ju ut som Snake, minus cigaretterna.Loading next content