Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Metroid Dread

Redax Ritar: Samus Aran

Redaktionen ritar vidare... Eller, ritar och ritar. Kluddar ur minnet och skämmer ut sig, heter det nog snarare. Den här gången är det Metroid-hjältinnan som står på agendan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tidigare delar ur denna artikelföljetong:
Redax Ritar: Super Mario
Redax Ritar: Sonic the Hedgehog
Redax Ritar: Lara Croft
Redax Ritar: Crash Bandicoot
Redax Ritar: Mega Man
Redax Ritar: Link
Redax Ritar: Pikachu
Redax Ritar: Kratos
Redax Ritar: Solid Snake
Redax Ritar: Donkey Kong
Redax Ritar: Master Chief
Redax Ritar: Gordon Freeman
Redax Ritar: Ratchet
Duke Nukem

Metroid Dread
Samtliga bilder i denna artikelserie ritas direkt ur minnet utan att någon får chans att kika på en bild föreställande karaktären, först. Dessutom görs det på tid (kort om tid) och varje redaktionsmedlem får endast ett enda försök på sig. Det handlar alltså ionte om att försöka rita av en bild och verkligen få det så likt man kan med tydlig förlaga utan om att minnas och snabbt försöka få ihop en karaktär.

Jonas Mäki om sitt alster:
Samus Aran var en av de här karaktärerna jag ritade på regelbunden basis som liten palt på lågstadiet. Jag minns speciellt en bild som var med i de där reklamhäftena Bergsala gav ut, som för evigt är min bild av Samus. Dessa kopierade jag flitigt med klassiska kalkeringspapper (minns ni dessa, stort på 80-talet?). Förmodligen var jag betydligt vassare som liten, men tja, nog ser man väl att det ska föreställa Samus iallafall?

Metroid Dread
Detta är en annons:

Johan Vahlström:
Jag valde att använda färger den här gången. Tyvärr hade jag inte färgerna jag behövde, men all färg är bättre än ingen färg. Och frugans överstrykningsspennor är nu torrare än tidigare.

Metroid Dread

Joakim Sjögren:
Jag ska erkänna - Jag höll på att glömma bort att jag skulle rita en Samus till den här artikeln. Även fast vår gode chefredaktör Hegevall annonserade uppdraget god tid i förväg så väntade jag in i det sista. "Äsch, det är ju hela fem dagar kvar" tänkte jag i lördags och fortsatte pilla mig i naveln och bläddra bland magvecken i brist på bättre underhållning. Att det sedan i måndags endast var tre dagar kvar innan deadline infann sig var inget jag brydde mig nämnvärt om, och igår när det var ynka 24 timmar kvar tänkte jag att jag hade gott om tid att få till ett mästerverk. Sen var det dock helt plötsligt (som en blixt från klar himmel!) bara sju minuter som återstod innan allas Samus-teckningar skulle vara inne, och även fast den briljanta prisjägaren är en av mina absoluta favoritkaraktärer var jag tvungen att tänka om för att få ihop en bild. Resultatet blev fröken Aran i sin klassiska Morph Ball-form, och då det endast är en cirkel och ett par linjer så är det (skrämmande nog) en av mina mest trogna och bästa kreationer hittills. Att vänta in i det sista lönar sig helt enkelt med andra ord!

Metroid Dread
Detta är en annons:

Patrik Severin:
Min Samus blev aldrig färdig då min penna tog slut på bläck. Jag är ändå ganska nöjd över att karaktären ser någorlunda lik ut min favoritkaraktär i spelvärlden. Det hade kunnat gå så otroligt mycket värre denna gång.

Metroid Dread

Marcus Persson:
Min Samus har uppenbarligen krympt i tvätten och resultatet blev en rymdsoldat som är tre äpplen hög. Men igenkänningsfaktorn är ändå förvånansvärt hög, är nästan lite stolt. Trots allt.

Metroid Dread

Olof Westerberg:
Den odiskutabelt mest detaljrika karaktären i Redax Ritar-serien, då säger det sig själv att jag skulle underprestera. Blev lite sån där "chibi-stil" på Samus, kanske ett sätt för mig att få det att se medvetet ut (det var det förstås inte). Googlade Samus i efterhand, och blev då givetvis uppmärksammad på att hon bara har en armkanon. Nu ser det mest ut som dubbla ficklampor.

Metroid Dread

Niclas Wallin:
Är detta Samus eller Master Chief är ju frågan. Det var många år sedan jag spelade något av Metroid-spelen och de enda drag jag kan minnas är hjälmen och ett par massiva axelskydd. Kanske kan man ändå ana att detta ska föreställa Samus.

Metroid Dread

André Lamartine:
Jag var trött på att rita bulkiga rymdutrustningar, så jag bestämde mig för att låta Samus ta av sig hjälmen, visa upp sitt svårmodiga jag och reflektera över sitt prisjägarliv (samt varför tecknaren glömde bort att rita hennes ikoniska handkanon). Jag har inte spelat ett enda Metroid -spel, men det känns som att jag ändå var något på spåret här. Mer spelhjältinnor till folket!

Metroid Dread

Henric Pettersson:
Ja, här går ju inte ta miste på vilken karaktär det handlar om. En perfekt ritad Samus Aran som man skulle kunna tro var ritad av gänget på Nintendos konstavdelningen. Ett mästerverk.

Metroid Dread

Måns Lindman:
Jag blev anklagad för att fuska och nu tvivlar jag på mig själv, min potential men jag har heller inte särskilt bra koll på Samus skall sägas. Kvinnlig flygande robot absolut men sen då? Det får bli vad det blir. En blandning mellan Bender, Optimus Prime och Wonder Woman. Men jag tänker inte finna mig i att bli cancelled och gaslightad bara för att jag råkar vara halvt hygglig på att teckna. Nej, det här luktar maktmissbruk. En halvhjärtad Samus blir därför visselblåsaren för cancel-kulturen inom Redax Ritar. Inget vidare såklart men ibland blir inte livet som man tänkt sig och man slutar som kränkt. Med en schysst eldkastare kan man dock slå världen med häpnad.

Metroid Dread

Johan Mackegård:
Om du kisar i motljus och vänder dig om under vattnet så är det väl ändå lite likt? Eller nej, inte ens då... Jag får helt enkelt förmoda att den legendariska Nintendokrigaren Samus i det här fallet har blivit smygmördad och helt utbytt mot en riktigt sus filur från Among Us som i sin tur gjort ett halvtaskigt försök att kopiera hennes ikoniska rustning. Tråkigt för henne. Jag är nöjd med färgerna.

Metroid Dread

Marie Liljegren:
Som vanligt är jag jäkligt mycket bättre på att rita i mitt huvud än vad som kommer fram på pappret vilket är frustrerande. Jag vet ju mycket väl hur Samus ser ut om jag blundar, men tyvärr ser min mer ut att höra hemma bland Mupparna eller som en misslyckad Barbie som byggt en egen rymddräkt i syslöjden på nån mellanstadieskola i Norrland på det glada 80-talet, med puffärm och allt. Men gott folk det blir fasen inte bättre än det här tyvärr. En titt på min så kan ingen iallafall anklaga en för att fuska.

Metroid Dread

Petter Hegevall:
Skönt att se att Måns valde att inte fuska den här gången, istället är det Mackan som tjuvkikat för att sen kalkylera av Nintendos Metroid-Amiibo. Men-men, så kan det vara. Jag fuskade otroligt mycket under gymnasiet, när det skulle skrivas prov - Så jag borde ju kunna relatera. Min Samus är klart fulare än Mackans och blev mest bara knepig, men jag är nöjd över hur väl jag ändå lyckades komma ihåg hur hennes ikoniska hjälm ser ut. Fuskare ska pryglas.

Nästa gång ritar vi självaste Bowser!

Relaterade texter

Metroid DreadScore

Metroid Dread

RECENSION. Skrivet av Joakim Sjögren

19 år är en lång tid att längta efter en uppföljare, men nu är Metroid Dread äntligen redo att landa på Nintendo Switch till fansens stora jubel. Frågan är bara om det har varit värt väntan...

7
Redax Ritar: Samus Aran

Redax Ritar: Samus Aran

ARTIKEL. Skrivet av Petter Hegevall

Redaktionen ritar vidare... Eller, ritar och ritar. Kluddar ur minnet och skämmer ut sig, heter det nog snarare. Den här gången är det Metroid-hjältinnan som står på agendan...Loading next content